Kategorija: Oznaka:

Potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama medicinskih proizvoda ili web ljekarnama

ActiMaris® OROPHARYNX sprej je hipertonična alkalna ionizirana otopina morske vode s morskom soli (3,0%) i natrijevim hipokloritom NaOCl (0,2%) koja djeluje na biofizikalnoj osnovi. Morska sol i natrijev hipoklorit imaju protuupalni i antimikrobni učinak.

ActiMaris® OROPHARYNX sprej vlaži i čisti sluznicu. ActiMaris® OROPHARYNX sprej također svojim sastavom minerala, soli i elemenata u tragovima podupire fiziološko okruženje na površini sluznice. Zbog svoje hipertoničnosti/hiperosmolarnosti otopina djeluje dekongestivno, otapa obloge na sluznici i oralni/faringealni sekret, te na taj način smanjuje upalnu reakciju sluznice. Zahvaljujući svom učinku čišćenja i otapanja sekreta u spomenutim indikacijama, ActiMaris® OROPHARYNX sprej ublažava poteškoće s gutanjem i osjećaj bolesti. ActiMaris® OROPHARYNX sprej je u isto vrijeme blagotvoran prema stanicama sluznice, a antimikrobno učinkovit i brz. Morska sol i natrijev hipoklorit prirodni su konzervansi i jamče dugu stabilnost ActiMaris® OROPHARYNX otopine u spreju.

Više o proizvodu

ActiMaris® OROPHARYNX sprej ne sadrži:

· kortizon

· ksilometazolin

· alkohol

· antibiotike

 

2. Područja primjene/indikacije

ActiMaris® OROPHARYNX sprej može se koristiti profilaktički i terapeutski kod upala i infekcija usne šupljine, ždrijela i grkljana, kao što su:

· Upala desni (stomatitis), afte

· Nakon stomatoloških operacija

· Glositis/mukozitis usne šupljine

· Tonzilitis/tonzilofaringitis

· Suha usta i grlo (pharyngitis granularis sicca)

· Stražnji laringitis (s refluksnim ezofagitisom)

· Akutni i kronični laringitis (laringitis acuta et chronica)

· Loš zadah (halitoza)

· Postoperativno (nakon kirurških intervencija u području usta/grla)

· Profilaksa rezistentnih mikroorganizama MRSA/VRE

 

Tolerancija tkiva i biokompatibilnost

ActiMaris® NASAL sprej je pogodan za dugotrajnu (> 24h) i opetovanu primjenu kod nadražajnih procesa na sluznici, jer su tolerancija tkiva i biokompatibilnost dokazani i kod opetovanih ili višestrukih primjena. Aplikacija je gotovo bezbolna i općenito dobro je podnose osobe koje pate od alergija.