SKU: AM-30300F Kategorije: , Oznaka:

Pakiranja 300 ml i 1000 ml. Potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama medicinskih proizvoda ili web ljekarnama

ActiMaris forte otopina za ispiranje i njegu rana se dobro podnosi, intenzivno čisti jako fibrozne ili gnojne rane, gusto naseljene mikroorganizmima i rane neugodnih mirisa. Povišenom koncentracijom NaCl i NaOCl postiže se brz i pojačan učinak čišćenja i djelotvorna neutralizacija mirisa. ActiMaris forte je prikladan za uporabu na osjetljivoj, nadraženoj i upaljenoj koži i sluznicama.

Namjena

Više o proizvodu

ActiMaris Forte se preporučuje za čišćenje, ispiranje, vlaženje i dekontaminaciju

  • kroničnih, akutnih, mehaničkih i postoperativnih rana
  • termičkih i kemijskih rana (opekline 1. i 2. stupnja)
  • nekrotičnih, rana neugodnog mirisa i tumorskih ulkusa
  • ulaznih dijelova uroloških katetera, PEG-cjevčica drenaža
  • čišćenje i ispiranje rana za vrijeme operacije
  • vlaženje zavoja i obloga za rane
  • za lakše uklanjanje priljepljenih obloga ili zavoja tijekom promjene obloga na ranama

ActiMaris forte otopina za ispiranje rana posebno je pogodna za čišćenje teških fibroznih ili gnojnih, inficiranih ili rana s vrlo neugodnim mirisom.

__________________________________________________________________________________

Način primjene

Primjena prvenstveno mora biti kao klasična mokro/suha faza. Preporučeno vrijeme primjene mokre faze u slučaju teških fibroznih ili gnojnih, inficiranih ili rana svrlo neugodnim mirisom je 5 – 10 minuta.

Nakon propisane odgovarajuće suhe faze slijedi, ovisno o indikacijama, daljnja njega rane s odgovarajućim oblogama. Vrijeme trajanja i učestalost primjene treba prilagoditi stanju rane, te se treba provoditi sve dok se naslage i nekroze mogu lako ukloniti. U slučaju debelih pričvršćenih fibroznih ili nekroznih naslaga preporučuje se kirurška obrada. Nakon poboljšanja stanja rane preporučuje se dalje čišćenje rane nastaviti s ActiMaris senstiv otopinom.

Dodatne upute o primjeni, molimo, pogledajte na uputama u pakiranju.