SKU: AM-30220G Kategorije: , Oznaka:

Pakiranja: 20 g i 50 g. Potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama medicinskih proizvoda ili web ljekarnama

 

Potpuno prirodni proizvod, koji ubrzava zacjeljivanje rana i upalnih procesa na koži i sluznicama, uključujući usta, nos i genitalije. Sadrži aktivni, visoko energetski kisik, morsku sol i ioniziranu vodu pH vrijednosti 9,8.

ActiMaris® Gel za rane posebno je prikladan za dekontaminaciju, čišćenje i vlaženje akutnih i kroničnih rana, kože i sluznice te opeklina 1. i 2. stupnja. Također se može koristiti kao punilo za rane s defektom.

Aktivni kisik uklanja tipične patogene iz rane bez oštećenja tkiva. Oksidacijski učinak atomarnog (singlet) kisika je odgovoran za neutralizaciju neugodnih mirisa.

Lužnata Ph-vrijednost podržava kontrolirano otpuštanje aktivnog kisika kroz stvaranje OH skupina (kao dio prirodno uravnoteženog redoks sustava).

Morska sol sadrži natrijev klorid kao glavni sastojak i preko 80 drugih različitih sastojaka iz morske vode. Uz kalcij, kalij, magnezij, sumpor, željezo i brom prisutni su i esencijalni tragovi joda, cinka, mangana i selena. Kao i u morskoj vodi, ovi sastojci prisutni su u svojim prirodnim kompleksnim spojevima u fiziološki točnim koncentracijama, tako da povoljno utječu na stanično okruženje i metabolizam rane.

Povećani sadržaj morske soli u ActiMaris® Gelu za rane omogućuje optimalni hiperosmotski učinak, pa se otekline brzo smanjuju.

Namjena

Više o proizvodu

ActiMaris Gel za rane preporučuje se za liječenje i ubrzavanje zacjeljivanja:

 • akutnih rana (abrazije, opekline, posjekotine ili razderotine, ubodi insekata, plikovi)
 • upalnih procesa na koži i sluznicama (akne, afte, herpes, ojedine u kutevima usta, gljivične infekcije, upale uha)
 • postoperativnih rana i ožiljaka
 • kroničnih rana (rane od dekubitusa, venski, arterijski i dijabetički ulkusi, bolne rane)
 • opeklina 1. i 2. stupnja
 • za ulazne dijelove uroloških katetera, PEG cjevčica i drenažaActiMaris® Gel posebno je prikladan za liječenje teško izlječivih i inficiranih rana, ali i kao punilo za duboke rane.

ActiMaris Gel je 100% prirodni proizvod koji se jako dobro podnosi, bez nuspojava, te je stoga prikladan za djecu i dojenčad.

Kako koristiti ActiMaris® Gel za rane? 

U liječenju akutnih i kroničnih rana:

 1. Ranu najprije isprati i očistiti pod mlazom vode kako bi se uklonile grube nečistoće i naslage
 2. Za brzo i bezbolno ispiranje i dezinfekciju također se može koristiti ActiMaris® Sensitiv ili ActiMaris® Forte Otopina
 3. Pustiti da se rana osuši
 4. Na ranu lagano nanijeti sloj ActiMaris® Gela (2-3 mm)
 5. Nakon toga, ranu pokriti sa sterilnom oblogom, inertnim zavojem, gazom ili flasterom
 6. Zamjenu zavoja i ponovno nanošenje ActiMaris® Gela ponoviti prema potrebi i stanju rane, optimalno 1x dnevno
 7. Kod zalijepljenih zavoja preporučuje se zavoje navlažiti ActiMaris® Sensitiv Otopinom i ostaviti najmanje 5 minuta kako bi se zavoj lakše uklonio bez oštećenja novonastalog tkiva

U liječenju rana u usnoj šupljini (afte):   2-3 puta dnevno. ActiMaris® Gel nanijeti izravno na aftu (sloj 2-3 mm) i ostaviti. Najbolje vrijeme je u večernjim satima prije spavanja, kad nećete jesti ni piti. Ponoviti ujutro nakon doručka. Gel će se postupno apsorbirati. Ponoviti onoliko puta koliko je potrebno da se ublaže, odnosno nestanu simptomi. Promjena bi trebala biti vidljiva već nakon nekoliko primjena. Za dezinfekciju usne šupljine uzeti 2-3 velike žlice ActiMaris® Otopine Sensitiv ili Forte i temeljito isprati usta otopinom.

U liječenju herpesa:   ActiMaris® Gel nanijeti izravno na herpes (sloj 2-3 mm) i ostaviti. Najbolje vrijeme je u večernjim satima prije spavanja, kad nećete jesti ni piti. Ponoviti ujutro nakon doručka. Međutim, ako se gel primijeni više puta dnevno, njegovo će djelovanje biti brže. Gel će se postupno osušiti. Na usnici/koži može ostati mala količina morske soli. Ova sol nije štetna, naprotiv. Sol jednostavno obrisati vlažnom vatom. Ponoviti postupak nekoliko dana koliko je potrebno da nestanu simptomi. Promjena bi trebala biti vidljiva već nakon nekoliko primjena. Prije nanošenja ActiMaris® Gela preporučuje se ActiMaris® Sensitiv Otopina kao sredstvo za čišćenje.

U liječenju akni:  Po mogućnosti najmanje 2 puta dnevno – ujutro i navečer, a za brže povlačenje problema i češće. Temeljito navlažiti pamučnu vatu s ActiMaris® Otopinom (Forte ili Sensitiv, ovisno o težini akni) i očistiti kožu. Pustiti da se osuši 5-10 minuta. Nakon toga, na područje prištića, nanijeti ActiMaris® Gel u sloju od oko 2-3 mm i dopustiti koži da radi. Gel će se postupno osušiti (oko 1 sat). Na koži može ostati mala količina morske soli. Prisutnost soli nije problem, a morska sol ima ljekoviti učinak i koži pruža minerale. Sol jednostavno obrisati vlažnom vatom. Ponoviti postupak po potrebi do nestanka simptoma. Promjena bi trebala biti vidljiva već nakon nekoliko primjena.