SKU: BF-S-20x45 Kategorije: , Oznaka:

Potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama medicinskih proizvoda ili web ljekarnama

BurnFree sterilne obloge su namijenjene za pružanje brze i djelotvorne prve pomoći kod opeklina. Za razliku od većine proizvoda tipa poliesterskih gaza, BurnFree koristi jedinstveni pjenasti materijal, koji omogućuje da je obloga u potpunosti natopljena gelom. Na taj način se više gela nanosi na ozljedu, te se omogućuje bolja apsorpcija topline i hlađenje opečene površine.

Namjena

Više o proizvodu

BURNFREE proizvodi namijenjeni su za pružanje prve pomoći kod ozljeda kao što su opekline, posjekotine i ogrebotine. BURNFREE gel ublažava bol hlađenjem opekline, zaustavljaja proces gorenja i pomaže zaustavljanju prodiranja opekline u dubinu tkiva. BURNFREE proizvodi hlade ozljedu, djeluju umirujuće i bakteriostatski i potpuno su topivi u vodi.

BURNFREE sterilne obloge namijenjene su pružanju prve pomoći kod svih vrsta opeklina. Obloge su izrađene od posebnog, mekanog, pjenastog materijala zasićenog s BURNFREE gelom. Karakteristike BURNFREE sterilnih obloga su:

Učinkovito pokrivaju opečenu površinu, a opet su dovoljno elastične da se prilagode mogućem nastanku otekline ili pomicanju zglobova.
Tanke su i lako prenosive. Primjena ovih obloga učinkovita je mjera prve pomoći kod opeklina.

Velika sposobnost apsorpcije jedinstvenog sustava otvora u pjenastom materijalu omogućuje potpuni prijenos gela na opečeno mjesto.
BURNFREE obloge se ne lijepe na ranu, jer inertni pjenasti materijal ne pušta konce, niti vlakna i sl., koji bi mogli ući u ranu.

Vlažnost BURNFREE obloga omogućuje njihovo jednostavno uklanjanje kod pregleda i liječenja ozlijeđene površine. Prilikom obrade rane lako se uklanja s vodom. Gel se uklanja bez ostatka.

Korištenje BURNFREE sterilnih obloga

Kada medicinska pomoć nije odmah dostupna, upotreba BURNFREE obloga pomaže da opeklina ostane vlažna više sati. Obloga također pruža i fizičku zaštitu opekline od daljnjeg oštećenja i onečišćenja.

Manje BURNFREE obloge su idealne za manje površine. Veće obloge su dovoljno velike za prekrivanje šake, stopala, ruke, ramena, leđa, noge ili glave.

BURNFREE obloge se koriste na sljedeći način: obloga se izvadi iz pakiranja i stavi izravno na ozljedu. Lagano i sigurno.

BURNFREE obloge se mogu koristiti za ublažavanje boli i traume kod ozljeda uzrokovanih vatrom, parom, kemikalijama i električnom strujom.

Tehničke specifikacije obloga

Pjenasti materijal impregniran je s hidrogelom napredne formule i pakiran u nepropusnu foliju. BURNFREE je steriliziran zračenjem.