SKU: BF-SB-7260 Kategorije: , Oznaka:

Potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama medicinskih proizvoda ili web ljekarnama

BurnFree pokrivači pružaju fizičku zaštitu od dima, topline i vatre. Prebačeni preko glave i tijela, protupožarni BurnFree pokrivači su zaštitni štit za spasitelje ili osobu zarobljenu u požaru. Pokrivači također mogu biti prebačeni preko površine koja gori, jer će ugasiti plamen i tako napraviti put za evakuaciju.

Namjena

Više o proizvodu

BurnFree pokrivači su jedinstveni proizvod koji se može koristiti za pružanje prve pomoći kod opeklina nastalih u požaru. BurnFreepokrivači u jednom koraku objedinjuju tri koraka pružanja pomoći kod požara – gašenje vatre, hlađenje opečenih površina i stabiliziranje temperature tijela pomoću vunenog pokrivača.

BurnFree pokrivači dizajnirani su za službe hitne pomoći, ali i za industrijsku uporabu kao prva pomoć kod opeklina. Također pružaju i fizičku zaštitu od topline, vatre i dima.

Pokrivači su izrađeni od čiste vune, tkane tako da imaju jedinstvenu strukturu međusobno povezanih otvora. Posebna struktura od vunenih vlakana omogućuje da se u pokrivaču nalazi 14 puta više BurnFree gela nego što je težina samog pokrivača.

Uporaba BurnFree pokrivača

BurnFree pokrivači pružaju fizičku zaštitu od vatre. Prebačeni preko glave i tijela, protupožarni BurnFree pokrivači su zaštitni štit za spasitelje ili osobu zarobljenu u požaru. Pokrivači također mogu biti prebačeni preko površine koja gori, jer će ugasiti plamen i tako napraviti put za evakuaciju.

Za neposrednu prvu pomoć pokrivač se može omotati oko osobe čiju odjeću je zahvatio plamen ili je zadobila opekline od vatre. BurnFree pokrivači trenutno će ugasiti vatru i u isto vrijeme će vlažiti i hladiti nagorenu odjeću. Ovakva uporaba BurnFree pokrivača smanjuje fiziološke i psihološke traume pružanjem neposrednog hlađenja, koje djeluje umirujuće i vlaži opekline.

BurnFree pokrivači se mogu koristiti za ublažavanje boli i trauma kod ozljeda uzrokovanih vatrom, parom, kemikalijama i električnom strujom.

BurnFree pokrivači se mogu koristiti za gašenje požara, uključujući i vatru u tavi ili gorenje masnoća koje se može dogoditi u kuhinji. Prije upotrebe za tu svrhu, obavezno treba isključiti struju ili dovod plina. Pokrivač je potrebno staviti preko vatre pokretom što udaljenijim od tijela. Pričekati nekoliko minuta i tada ukloniti pokrivač.

BurnFree pokrivači su pakirani u otporne, fleksibilne vreće s dvostrukim zip zatvaračem. Fleksibilnost vreće omogućuje udobno nošenje. Također, prilagodljivi remen koji služi kao ručka može se produžiti, kako bi se vreća mogla nositi preko ramena ili oko tijela pri čemu se oslobađaju ruke.

Tehničke specifikacije pokrivača

Baza od čiste vune tkana s mnoštvom međusobno povezanih otvora impregnirana je s BurnFree gelom.

BurnFree proizvodi mogu se koristiti i kod kemijskih opeklina. Međutim, prije upotrebe gela rana mora biti temeljito isprana i po mogućnosti neutralizirana. Kod električnih opeklina, struja mora biti isključena prije upotrebe gela, jer je BurnFree gel napravljen na bazi vode i provodi struju.